Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

 

         

Kennel Lovely Megan's

uppfödning av Eurasier

Att röntga eller inte röntga

 

Hej på er!

 

Här hemma ligger vi i flunsan. Inte alls roligt. Hosta, svårt att andas emellanåt, ingen röst/väldigt hes, feber, svettningar, matt och allt det där. Jag hade tänkt att vara helledig, passa på medans det är sportlov, och bara göra roliga saker som jag mår bra av. Så gick det med det. Här ligger jag nu i soffan och kan inte göra så mycket mer än att kolla på datorn och tvn. Ja, lite mer grejar jag allt, men inte så så mycket som kräver energi. Hundarna är som vanligt gudomliga och gör allt för att vi ska må bra. Peter blev sjuk i några dagar innan mig, men jag brukar inte smittad. Men det har nu ändrats.

 

 

Så är jag lite arg på mig själv. Jag brukar ju aldrig röntga mina hundars höfter förrens de är 2 år. Alla tänker inte som mig och det har jag full respekt för. Man ska göra det man tror bäst på.

Jag har röntgat en hund för tidigt en gång tidigare och röntgade då om och då var höfterna helt fria och fina!

Däremot röntgar jag armbågar samt kollar patellan när de är runt 1 år. Hanar, som kan ta ännu längre tid på sig än tikarna att "växa klart" runt höfterna och få muskler på rätt ställe osv, de tycker jag verkligen inte att man ska röntga innan de är 2 år.

Så vad gör jag?! När det var dags för min foderhane LM Nicolas Cage att röntga ED och göra patellaundersökning så tar vi bilder på höfterna också. Vi är på en, för mig, ny klinik i Norrköping. De vill absolut inte säga något om några av bilderna, så gör de aldrig sa de, och de togs många bilder på höfterna som de inte var nöjda med pga låg snett osv och det tog lång tid.

Hans armbågar (ED) och Patella är helt fria. Höfterna fick han C på.

Jag ska definitivt röntga om honom när han är över 2 år. Visar det sig då att de fortfarande är C höfter, då är det så. Blir det bättre - så blir jag så glad! Och jag ska ALDRIG röntga en Eurasier för tidigt igen. Och så ska jag åka till Kumla nästa gång 

Men herregud vad vår kille fick beröm av personalen på kliniken. De tyckte att han var så trevlig med ett mkt bra psyke och vacker! Det var kul att höra!

Det var så härligt att träffa Optimus igen och även hans matte Ann och husse Arto.

Han blev så glad och jag med ! Det syns att han är väldigt fäst vid sin matte och husse och det känns himla bra! De tycker mycket om honom som också syns väl. Han mår toppen på ALLA sätt.

 

Idag kom snön igen och ni har säkert lika glada hundar som vi har här hemma. Snö ger lycka för de flesta hundar 

 

På återseénde!

 

Tisdagen den 21 februari 2017 kl. 17:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Nya små liv och några går vidare...

 

P-kullen mår bra och kör hårt med sina ägare  Haha, inte riktigt så, men valplivet kan vara intensivt. Rapporterna är fortfarande goda och alla valpar har funnit sig tillrätta i sin nya flock. Nu börjar familjerna se mer och mer av deras valps personlighet och jag skrattar högt ibland när jag får höra om vissa tokigheter de kan ha för sig. TACK för "rapporter" och bilder! Som ni vet, blir sååå glad för dem.

Nedan några bilder som lagts in på vår Facebooksida samt skickats till mig, på några av godingarna i P-kullen. Även en bild på en vilande pappa Kelsey.

  

  

  

  

 

JAG ÄR MYCKET GLAD FÖR ALLA bilder och hälsningar.

Ibland får jag riktigt dåligt samvete för att jag inte kan höra av mig till alla mina valpar i alla kullar genom åren. Jag förstår ju förstås själv att det nästan är en omöjlighet, men det skulle kännas skönt att kunna göra det. Istället är mitt sätt att bjuda in till vår kennelhelg som vi haft i många år (började med kenneldag men utökats med åren), promenader och andra träffar. Men jag vill inte att någon ska tro att "det är bara oss" hon inte besökt eller inte ringt till, för så är det inte. 

Jag håller mitt hopp uppe på att så många som möjligt kan komma på kennelträffar, mötas på promenader, utställningar eller andra tillfällen. Men även "möten" via en bild på facebook, mms eller mail.

Som nu på My Dog i början på januari. Då kom Nova från C-kullen med sin höggravida (det blev en dotter!!! STORT GRATTIS till sötnosen ) matte för att säga hej till mig. De bor i Göteborg, skulle inte ställa ut, men tog sig dit ändå!

Nova med matte Jorunn. Bild har jag lånat från matte.

Både jag och Nova blev så glada över att ses .

Många av mina valpar träffar jag inte ofta, men när vi ses så känner de ofta igen mig. Oj, den känslan...

 

 *  *  *  *  *  *

Jag har fött upp hundar i en del år nu. Min första födda kull blir i år 11. Några har under åren somnat in och det känns.

Det är jobbigt.

Man ser hur det påverkar matte och husse och jag vet att det gör så ont.

Nu när några börjar bli till åren så är det ju så att fler kommer lämna jordelivet. Det behöver absolut inte vara dags på mycket länge, men att det kan bli så. Hur förbereder man sig på det som uppfödare? Jag vet faktiskt inte. Har funderat på det en hel del den senaste tiden. Hur ska jag hantera det?

Klart jag påverkas varje gång, men jag är väldigt tacksam över att ni berättar för mig. 

 

Av respekt för ägarna och deras sorgearbete, har jag väntat att skriva om dessa två herrar.

Två ståtliga härliga killar som lämnat jordelivet och blivit en del av Megan & Zelinns flock där uppe.

Megan's son Carlos från B-kullen samt Zelinns son Melker från C-kullen.

 

 Vila i frid killar 

Många som saknar er, men jag vet att ni hade det gott och mådde fint innan ni blev en del av änglafamiljen.

 

KRAM till Familjen Carlos & Familjen Melker

 

 

 

Söndagen den 5 februari 2017 kl. 18:01

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

9 små i sina nya hem och Kennelkläder!

 

Snart har det gått en vecka sedan de första godingarna i P-kullen flyttade.

Skulle kunna skriva att det är ett lugn i huset som det inte varit på länge, men vi har också två som tokbusar rätt mycket här hemma. Bezza har blivit lektokig och Oprah är ju inte direkt sen att hänga på. De har rent ut sagt skitkul!

 

Bezza tappar all sin päls i rask takt nu. Snart är hon en nakenhund för att sen få tillbaka in vackra och glänsande päls 

Rapporterna från 9 valphem är goda. Visst kan det vara mycket nytt med bitande valp som sover för lite på nätterna och behöver uppmärksamhet rätt stor del av dagen  men de är väldigt älskade ändå . Och VIPS...så är valptiden över! 

TACK till er alla för att ni skickar sms, mess, instagrammar och även lägger in på vår Facebooksida. Tack för att ni tar god hand om dem.

 

Jag blir alltid glad när ni alla ägare där ute lägger ut bilder (eller skickar till oss direkt) och berättar något kort om er goding. Allt från min första kull, A-kullen till min senaste, P-kullen.

ALLA är lika uppskattade! 

 

Ett par bilder från när vi var på väg till veterinären (som förstås var imponerad av valparna på alla sätt!) samt en bild från besöket.

 

Bezza tog alla farväl väl. Hon pussade "hej då" till dem och det gjorde gärna Oprah också 

 

TACK för fina gåvor ni hade med er! Njuter av dem alla på olika sätt 

 

 

TACK Christel för denna fina tröja med döskalle på ryggen. Du är sååå duktig och jag så glad!

 

Jag ska inom kort skicka iväg en beställning på bland annat LovelyMegan's-fleccejackor och lite annat. För er som ej sett dessa och är nyfikna, på ex fleccejackorna så är det kenneltrycket bak och er hunds namn på framsidan.

Om ni är intresserade av det, skicka mig ett mess/mail så skickar jag mer info!

*  *  *

P-kullssidan är uppdaterad med ägarbilder. Titta gärna in där!

P-KULLEN 

 

PÅ ÅTERSEÉNDE!!

 

Söndagen den 29 januari 2017 kl. 09:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Det blir aldrig mindre svårt...

 

Ja, då var det dags.

Imorgon är det hela 8 veckor sedan den här högen av kärlek föddes.

 

Jag tänkte att jag skulle skriva om dem en och en, men jag får beskriva dem som grupp. De är rätt lika alla 9, förutom på lite små egenskaper. Som att "grön" är den som sover längst. Att "lila" biter minst och viftar på svansen mest. Att "röd" är piggast. Att "grå" är en riktig mormorsgris. Att "blå" nästan alltid får hämtas när det är dags att gå in. Att "hane utan band" söker uppmärksamhet genom att blänga och skälla på en så att man tar upp honom och gosar.

Men HELA HÖGEN är supersociala. Älskar när det är människofolk hos dem som busar och myser med dem. Biter och pussas MASSOR. Älskar ostbiten på morgonen (som alla mina kullar). Älskar mat. Som grupp MYCKET energirika och uppmärksamhetstiggande.

SÅ ÄLSKVÄRDA.

Vår P-kull.

Några ord om mamma Bezza. Ni som träffat henne vet att en coolare hund är svårt att finna. För mig är det så underbart av olika anledningar men en av dem är att det får mig att tänka på Megan som också alltid varit en cooling i alla lägen.

Hon har tagit hand om sina valpar på det allra bästa sätt. Låtit dem göra vad de vill och hjälpt dem att bli trygga & blivit starka små individer.

Den sista veckan har hon varit mindre med dem då de nog bits lite för hårt när hon är inne hos dem  

Men summan av allt detta är att en bättre och mer trygg mor, kan de abolut inte ha.

 Älskar henne massor och lite till  

 

Vi vill även rikta ett stort TACK för att Kelsey ville & fick bli pappa till denna kull. Med hans lugn och klokhet och dessutom, precis som Bezza, sådan skönhet - kan det inte bli annat än bra  

Tack till Kelsey med flock!

 

 

Idag är det sista dagen och natten med hela flocken samlad.

Sen ska de börja flytta till sina nya familjer. Där vet jag att de kommer bli lika älskade som här.

Jag vet att ni kommer skratta åt alla bus och tokigheter er valp kommer hitta på. De kommer se till att ni är morgonpigga. De kommer bita er både här och där. Antagligen kommer några av dem bita i era möbler. Några jaga era katter eller kanske kissa på ert golv om ni inte hann ut i tid. 

Men mest av allt så kommer ni ha någon att ge en massa kärlek och tid. Och jag lovar, ni kommer få tillbaka minst dubbelt så mycket.

Den dagen han eller hon biter sönder något av värde för er, det är då man tar fram den där ovillkorliga kärleken, precis som er hund alltid har till er. En valp gör tokigheter, det vet inte så mycket annat. Så fungerar det i "deras värld" som små valpskruttar. Man biter i varandra och saker.

Men de lär sig. På både gott och ont.

Nu är det ni som ska visa dem just er rätta väg. Visa dem att den "rätta" vägen belönas. Kärlek och kanske en gobit. Eller en leksak istället för era fingrar.

Jag överlämnar snart till er nio familjer något av det finaste som finns och som förhoppningsvis kommer förgylla era dagar mååånga år framöver.

 

Nu ikväll är det avmaskningsdags samt baddags och för sista gången för P-kullen, veckobilder. Imorgon hinner vi inte, så det får bli idag istället. 

 

Tikarna

 

Penny Johnson

 

Penélope Cruz

Priscilla Presley

 

Killarna

 

Paul Walker

Peter Berg

Philip Seymor Hoffman

Pierce Brosnan

Patrick Swayze

Prince Rogers Nelson

 

Det blir inte lättare ju fler gånger man utsätter sig för det. Det här med att lämna bort sina små.

Detta innebär inte att jag kan behålla alla valpar för det vill jag inte eller kan jag inte. Men vi kommer dem så nära under dessa 8 viktiga och intensiva veckor.

Just denna kull är väldigt energirika, precis som L-kullen också var. Det blir MYCKET P-kull när man är med dem. Men då också mycket kärlek. När jag satt nu för en stund sedan och hade mitt obligatoriska införflyttdagssnack, så kom den där känslan av ledsamhet att det nu verkligen är dags att skiljas. Att de inte är "mina" längre. Men samtidigt glädje. Återigen har jag fina hem till mina Lovely Megans valpar och det gör mig lugn. Imorgon ska jag vinka av sex av de nio och då ha ett leénde och med hopp om att få se dem igen någon gång.

         

Men trots allt, så är det inte lätt med avsked. Men som jag alltid sagt - När och om det blir lätt, då lägger jag av.

 

/"Mormor" Suz 

 

 

Söndagen den 22 januari 2017 kl. 17:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

BARA 1 vecka kvar innan flyttstart. 7 veckorsbilder mm.

 

En vecka kvar!

Hur 7 veckor kan gå så fort är en gåta, men så är fallet. Det är full fart på dem.

De har nu testat div ätbart som morot, äpple, ost osv.

Vi har haft en massa besök som vanligt och valparna blir riktigt glada när det kommer besökare. I lördags var bland annat Ophelia från O-kullen och hennens flock här och även Smilla från J-kullen tillsammans med Whilda och hennes flock. Vi hade det så mysigt!

 

Vill åter igen TACKA ER alla för alla gåvor till valparna och till oss som ni tar med er när ni kommer hit. Allt ifrån blommor, fikabröd, matbröd, hundgodis, människogodis, hundleksaker osv.

Varmt innerligt TACK 

 En ros från Mayvor & Sune (Cindys ägare) till Megan  


 Nu har vi dock kommit in i vår "sistamysbaravivecka" och det är då vi ser till att mysa extra mycket inför flytten nästa vecka. Sen är det en hel del som ska fixas inför flytten också.

 

NU!!! 7 veckors bilder 

Alltså...jag måste säga det själv, när jag tittar på bilderna jag tagit - de är ju OTROLIGT SÖTA!!

Så varsågoda och SMÄLT 

 

Killarna

 

Pierce Brosnan

 

 

Patrick Swayze

 

Paul Walker

 

Philip Seymor Hoffman

 

Peter Berg

 

 

Prince Rogers Nelson

 

 

Tjejerna

 

Penny Johnson

 

 

Priscilla Presley

 

 

Penélope Cruz

 

 

 9 toksöta Eurasier 

 

Måndagen den 16 januari 2017 kl. 14:28

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 Där uppdateras det nästa  varje dag, med bilder  samt berättelser.  Välkommen att bli  medlem i gruppen! Länk:

Lovely Megan's Kennel-Eurasier <3

Vi finns även på instagram:

lovely_megans

_____________________

Uppdaterat:

 

21/2 Bloggen

lovelymegan.zoomin.se/blogg.html

 

 

3/5 En drottning har gått ur tiden.

lovelymegan.zoomin.se/blogg/20160503-466582-En-drottning-har-gatt-ur-tiden-.html

 

 

Lite om kennelträffen 2017, vill du/ni vara med? Står lite förinfo och om stugbokningar i detta blogginlägg. Läs här:

lovelymegan.zoomin.se/blogg/arkiv/20160927.html