Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

 

         

Kennel Lovely Megan's

uppfödning av Eurasier

Paradis ?

 

Ett paradis skall ha tystnaden, grönska, sol och värme.

 

Dubai har definitivt inte tystnaden. Jag hittade nån plätt här och där med gräs, solen visade sig lite för lite men varmt var det!

 

Jag hade det helt klart bra. Lätt att resa med min pappa. TACK fadre mia för resan med en del skratt ;-) !

Nu till vad Dubai HAR!

HÖGA och återigen HÖGA skyskrapor!! Herregud! Vilka skall bo och arbeta i dessa? De bygger så att hela världsbefolkningen får plats inom Dubais gränser. På höjden då ;-)

När vi åkte i taxi på väg till lägenheten vi skulle bo i så satt jag och skrattade. Det kändes som om jag befann mig i framtiden. Det var så där man ser i framtidsfilmer om att man alltid befinner sig bland en massa skyskrapor och allt annat var borta.

SNYGGT och RENT, det är det (vet inte hur många de har anställda som sandsopare, men populärt arbete tydligen) men det är ju inget paradis utan det gröna? Men jag tror inte de siktar på det, utan är mer inne på ordet LYX.

 

Fick med lite "grönt"

 

Det byggs HELA tiden, så detta med tystnaden...bort

 

Varmt är det, men solen envisades med att hålla sig borta en del av min vistelse där. Fick lite färg ändå, för när den väl var där då låg jag och njöt...soldyrkare som jag är.

MEN det de har är BILAR. Bara nya och lyxiga. Vi lyckades hitta en som var några år gammal, annars var det bara wow!!!!!!!!

Sätter bara in en bild, det blev en del bilder kan jag säga. Det är inte var dag man ser 80% stadsjeepar och ni som känner mig vet vad jag gillar för bilar..

 

Liten fin Audi

 

Jag såg inte många hundar där. 3-4 stycken och ingen ägare var från Dubai. MEN vem vill ha hund där och försöka hitta rastplats för de stackarna...gräsplätt?

 

Hemkomst är alltid skönt. Även om man haft det bra när man är borta.

Husse Dennie var hundvakt tillsammans med Felicia några dagar och även han tyckte det var skönt att jag kom hem. Han hade inte samma "kommunikation" vid promenad med mina fyra hundar som matte har...hi hi

Sen bara att komma hem och bli bemött som man blir av dessa underbara :-) Ni vet!

TROTS att min väska inte kom på rullbandet utan levereras till mig idag, tisdag!

 

Roligast hade jag åt min pappa som kan tycka det är njutbart att under semestern få ta sig ett glas vin eller två till middagen eller en kall öl under dagen...och vi befann oss i ett strikt muslimskt land som inte serverar eller säljer alkohol....aldrig hört min far beställa "non alcoholic beer" förr ;-)

MEN till slut fann vi på "Hilton Hotel"...då kan ni tänka er vad det kostade också. Men det var det värt, som far min sa! Vilken middag! Tack även för det pappa.

 

Chilli, har varit på Svensk vinnarutställning i Malmö och visat upp hur fin hon är (läs mer på Essmania's Eurasier).

Mästerfotografen Marita (Leiionspitz kennel)ställde också ut på samma utställning (GRATTIS TILL DUBBLA SVENSK VINNARE 09 !!!!) och passade på att ta fina bilder på tösen. 

 

Fin tjeja!

 

Tack för idag!

 

 

 

 

 

Tisdagen den 31 mars 2009 kl. 12:57

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

SEMESTER!!!!!

Hej igen,

 

Vill börja med att berätta att Cindra nu fått ett nytt kärleksfullt hem! Skönt.

 

Så är det nu dags för mig, Suzanne, att åka på lite semester. Min pappa tar med mig till en veckas vistelse i Dubai. Inte helt fel ;-) . Sitter vid hans dator nu och plitar ner detta innan det är dags för Arlanda.

Jag har inte varit iväg på ett långt tag. Det har varit valpar, flytt och mycket med jobbet. Så det skall bli skönt. OCH lite jobbigt faktiskt. Måste erkänna det.

Först dessa rådjursögon på 4:a hundar som undrade var matte var på väg. Andy som lägger huvudet i mitt knä och bara ser så där go ut som ger matte lite dåligt samvete. Det kommer absolut inte lida någon nöd på dessa hundar. Men ändå...Jag då?

BARNEN!! Det har ändrat sig en del. För några år sedan grät ju barnen när man skulle iväg och ville inte att man skulle åka. VAD HÄNDER NU?!? De har knappt tid att säga hej då till en. Jo, en kram och samtidigt "ha det så bra" sen skuttar de iväg. Säger säkert YIPPIE!!! Inte ett enda tjat på en vecka. De kommer nog sakna mig LITE iallafall. Hoppas jag. Vad jag kommer göra....SAKNA dem förstås. En gnutta.

Robin, Kierons husse har skickat mig bilder på en morgontrött kille. Han har dock en husse som är extremt morgonpigg...så om Kieron är morgontrött eller om det bara är tidig morgon (eller sen natt, beror på hur man ser på det ;-), men här kommer han!!

 

LÅT MIG SOVA!!!!! Tror jag han tänker...

 

Nu hoppas jag på kyla, snö eller extremt slaskigt här hemma. Som håller på i ca veckas tid, sen VÅR!!!!!

KRAM till er alla och pussar till vovvsingarna

På återseénde ;-)

Suzanne

 

 

 

Måndagen den 23 mars 2009 kl. 07:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Många människor med gott hjärta + Hund behöver nytt hem !!

 

Vissa traditioner är BARA trevliga!! Nemo och hans familj Janzén har börjat med en MYCKET trevlig ;-)

Två år i rad har jag nu fått chokladogram från dem när jag fyller år. Tror ni jag blir glad?! Till och med MYCKET GLAD !!

Godisfreak som jag är. Eller chokladfreak.....

Pussar och kramar till er!!

 

På tal om godis så bestämde jag och två av mina kompisar att vi skulle ha ett godisuppehåll ett tag.  MEN herregud, detta var det inte läge för! Vi talade godis HELA TIDEN!! Jessica kunde inte hålla sig till slut...skickade ett sms när hon stod i affären och kände sig som en "tjuv" framför lösgodiset....och undrade om inte jag också skulle börja... Det höll nästan i en vecka. Min kropp, även dessa två tjejers, är nog skapta att ta in en ranson godis per dag för att må bra ;-)

Nu mår vi bra ;-)

 

Bilder på mitt Chokladogram samt blommor jag fick på min födelsedag kommer inom kort!

 

Nu till något helt annat. Läs.

 

 

En hund är alltid värd det bästa. Här har vi en som behöver hjälp. Hunden bor idag hos min kära vän, Maria, och det är hon som söker nytt hem till denna hund. Om ni känner att ni kan ta emot Cindra, hör av er till Maria eller till mig, Suzanne

 

Cindra 6 år söker ett nytt hem

 

 

Cindra är en Springer Spaniel med stamtavla, hon är i stort behov av en ny familj. Hennes matte är idag gammal och sjuk och kan inte ta hand om henne. Cindra är en go hund som behöver en familj med tydliga regler.

Hon är idag överviktig och går på diet och behöver mycket motion.  

Hör gärna av dig så får du mer information.

Maria Lundin 070 413 75 64

 

Torsdagen den 19 mars 2009 kl. 07:55

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Söta hundar och bojkott av festival

Det finns hundar som är söta. Sen finns det de som är SÖTA.

Melker är verkligen en av dem.

 

Dagarna går fort fram. I takt med det även åldern..firade lite i förskott idag.

Det har varit folk här hemma hela dagen. Först lite släktfirande och sen kom en Eurasierintresserad familj. Mycket trevliga och nyfikna på vår underbara ras. TACK snälla för de fina blommorna! Efter de gick kom även min vän Alexandra och firade mig.

 

Det måste ju vara fler med mig som längtar till våren och sommaren!

Trött på slask och snö och kyla och...det finns mycket att räkna upp. Inte mycket positivt. Jag försöker ju i det mesta att SE det POSITIVA även i sånt som är svårt..men denna årstid. Hmmmmm

 

Den fina bilden som startar inlägget idag, har jag fått av Melkers matte Anna. Fick några till på bland annat Melker tillsammans med Ryan. De träffas regelbundet och har mycket kul tillsammans. Titta och njut...  ;-)

Grabbarna bus!!

 

Jag MÅSTE säga nåt om denna melodifestival 2009. Vart är detta spektakel på väg?!?

Min kväll räddades av att det kom hit några vänliga själar som gjorde god middag till mig. Tur.

JAG ska inte, i protest, titta på Eurovisionsfestivalen. Bara så ni vet.

Men det skall nog Corinne, som skickade en bild till mig under melodifestivalen igår (eller matte Denise), att hon låg och väntade på att just OPERAlåten skulle komma.

Jag SVÄR att det var inte under sina 8 veckor här hos mig hon fick sånna ideér för sig.

Tyvärr kunde jag inte ladda ner den bilden idag. Nåt tok blev det. Skyller på vinnaren.

 

ALLA hundar hemma hos oss fäller samtidigt. Megan har ju hur mycket päls som helst. Det kommer nog ta tid. Aniston fäller av ALLT på en gång. Andy lite då och då....och Zelinn har börjat lite smått. Det blir en del dammsugning samt att borsten följer med på varje skogspromenad!

Tänker varje gång jag kastar iväg "hårbollarna" som fastnar i kardan, vad folk skall tro?! Ligger en del i skogen här.

 

TACK för rapporter om Era underbara hundar. Karin, Anna, Maja, Yvonne och alla andra. Jag läser och blir glad :-)

 

Jag ska fortsätta att fylla på denna nya hemsida med information, då ni ser att det är en del som fattas. Det kommer!

 

Avslutar med ytterligare en bild på Melker godingen :-)

 

I soffan ska man ligga skönt, helt rätt Melker!

 

Sen...ni...en vecka kvar, sen Dubai.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Söndagen den 15 mars 2009 kl. 21:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Underbara hundar

När man sitter så här och bygger upp en sida går man igenom mycket ur minnet och allt material man har samlat på sig.
Nu sitter jag inte vid min "vanliga" dator och arbetar så jag har inte tillgång till allt material, men ändå.

Det är en behaglig känsla. Som när jag hittade fotot på chokladogrammet jag fick av Nemo med familj för snart ett år sedan när jag fyllde år. Kom ihåg hur glad och överraskad jag blev! Valpbilder från de olika kullarna....minnena strömmar...ALLA fina blommor vi fått.....fina & roliga bilder samt mail från Er valpägare osv osv. Ni förstår nog.

Mycket tankar går nu till våra planerade parningar. Man har ju förväntningar och funderar på HUR det blir, kombinationen man tror på. Om det nu blir valpar, vad skall man själv spara? Foderhund osv.

Det ringer lite folk då och då och vill prata Eurasier, som jag förstås tycker är kul ;-) En fråga som OFTA dyker upp är detta om att vår ras inte kan vara ensamma. Jag förstår inte hur denna textrad kom till en gång i tiden och den sitter fortfarande på en del hemsidor samt i andra texter. En Eurasier är ju som alla andra raser enligt min (och många med mig) uppfattning. Tränas i tid och succesivt men skall ju förstås inte vara ensam FÖR länge. NEJ bort med den informationen om vår ras!

Snart kommer "sommarutställningsperioden". Den HELT KLART trevligaste perioden att ställa ut. Jag tycker att det är SÅ ROLIGT att vara på utställning. Träffa folk som man oftast bara träffar på just sådana här tillställningar och sen visa upp det man är SÅ stolt över. Det bästa.


En älskad hund, Ryan och matte.

 

När jag satt och skrev lite text om Megan igår så blev jag lite sentimental. Fasiken vad den hunden har betytt mycket. Inte bara för mig. Min pappa brukar säga att hon är inte riktigt som en hund. Hon är så klok på ett annat sätt än vad hundar vanligtvis är. Alla hundar ska vara speciella för en. Men jag tror på att vissa tar en större del av ens hjärta. Kan inte säga att jag ex älskar Andy mindre, absolut inte, men de har tagit varsin bit på olika sätt. Men vad vore jag utan dem alla? Svårt att tänka mig ett liv utan hundar, men visst skulle jag fortfarande vara jag men ha ett betydligt tråkigare liv.

När vänners hundar av olika anledningar färdats vidare som änglar så dyker tankar upp om att Megan och de andra en dag inte skall finnas i mitt liv. Det är för mig en gåta hur jag skall klara av den dagen. Men sen tittar jag på dem och är så glad att de ÄR här och förgyller mina dagar. Älskade hundar!

Träning. Det är kul och ska vara kul! Hundar älskar att träna. OM man gör "rätt". "Rätt" kan vara olika för olika hundar, men är i stort detsamma. Jag har gärna valpkurser för de valpägare som bor inom rimligt avstånd och som kan tänka sig att komma till mig. Sen träffas vi inte bara hos mig, utan kan åka runt lite. Man kan ta en heldag för träning, prat och fika (självklart). Jag tycker dessa dagar är MYCKET trevliga och längtar efter nästa.

 

SKA VI HA EN SNART? Skriv gärna, i gästbok eller mail, vad ni tycker om den saken och om ni kan tänka er att komma! SJÄLVKLART är ni som inte har hund, men är nyfiken, också välkomna.  

 

Ha en skööööööön söndag!

See you/ Suzanne

 

 

Söndagen den 8 mars 2009 kl. 11:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Ny hemsida och lite tankar i övrigt

En ny hemsida. Varför då kanske ni tänker....JO, min andra sida är kopplad till min stationära dator hemma och sen detta med bredbandbandsbolaget. Är det fel på vårt bredband så kan jag inte uppdatera. Men denna sida kan jag ändra från vilken dator som helst.

MEN, den är under uppbyggnad och vill gärna att ni har överseénde med det ;-)

 

Att vara hemma och bara vila är inte lätt när man är en rätt aktiv person. MEN då kom detta med hemsida rätt passande. Ligga i soffan med den bärbara i knät och fixa med sidan. Måste tacka Anette Essman för svaren på mina (ibland lätt irriterad) frågor.

Men..idag var jag tillbaka på arbetet igen. Tycker ju mycket om mitt arbete och längtade faktiskt efter det. Bra känsla faktiskt.  Men ryggen är inte vidare bra - men positiv som jag oftast försöker vara -  det blir bättre!

Det blir nog inget årsmöte för mig imorgon av denna anledning, ryggen. Undviker i största möjliga mån att åka bil (iallafall köra) som är bland det värsta.

 

Känns spännande inför två av mina tjejers nästa löp, ni har väl kollat in de "tilltänkta" under Start/Planerade parningar? Längtar....


Megan står och funderar

 

Måste säga några ord om min Aniston. Hon är alltid på topp. Pigg, alert och redo! Nästan samma ord men det blir tydligare med alla tre... Hon är så uppmärksam på allt och hennes ögon lyser alltid av förväntan. Genomsnäll och go. Kan förstås säga ifrån om det är jobbiga killar som är FÖR mycket på. Men hon är helt underbar. Så lätt att ha att göra med. Sen är det ju en mattetjej. Älskar allt och alla men matte står högst på listan. Inte mig emot. Rolig att ställa ut då hon har full uppmärksamhet på mig och "det goda" förstås. Inget i ringen bekommer henne.

PUSSAR, det lärde hon sig tidigt att det är något positivt för människan. Även om inte alla gillar det så delas det ut frikostigt. Även en domare eller två har fått sig en liten puss....

Det här med uppmärksamhet. Häromdagen när vi var ute på promenad i skogen och Megan tittade upp i ett träd som hon trodde sig se/höra nåt i men det var ingenting och hon lunkade vidare...men Aniston hade uppmärksammat att Megan tittat upp i ett träd. Hon blängde...gick en bit och stannade igen för att titta...för att gå en bit och sen titta igen....och igen... ända tills vi var för långt ifrån och hon inte såg det aktuella trädet längre.

Skäll gillar hon däremot inte! Nu är det ju så att jag skäller nästan aldrig på mina hundar. De sköter sig så bra. Men om jag höjer rösten så går hon undan och visar att det känns inte bra. Men då byter man bara röst och vips! så är det den där spralliga tösen igen.

Hon är en hund som alla gillar, främst tror jag för livsglädjen i hennes ögon.

En viktig del i vår flock. Lektjejen.


På skogspromenad (Aniston, Andy & Megan)

 

Allt för denna gång. TACK för alla uppmuntrande ord och de orden om att det är synd om mig....det är inte synd om mig. Jag är ganska lyckligt lottad. Med eller utan ryggvärk.

 

 

 

 

Fredagen den 6 mars 2009 kl. 15:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 Där uppdateras det nästa  varje dag, med bilder  samt berättelser.  Välkommen att bli  medlem i gruppen! Länk:

Lovely Megan's Kennel-Eurasier <3

Vi finns även på instagram:

lovely_megans

_____________________

Uppdaterat:

 

24/1 Bloggen

Stor sorg 

lovelymegan.zoomin.se/blogg.html

 

16/11 Bloggen

Bland annat (JUL)VINTERPROMENAD & Födelsedag

lovelymegan.zoomin.se/blogg.html

 

 

 

 

 

3/5 En drottning har gått ur tiden.

lovelymegan.zoomin.se/blogg/20160503-466582-En-drottning-har-gatt-ur-tiden-.html

 

 

Lite om kennelträffen 2018, vill du/ni vara med?