Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

 

         

Kennel Lovely Megan's

uppfödning av Eurasier

Utställning Västerås samt TRÄFF under Rasspecialhelgen

Hej!!

 

Utställning i söndags. Melker var först ut av "vårt" gäng. Han är snygg. Till och med MYCKET snygg. Tyckte domaren också. Men att bli igenomsökt är inte hans grej..än. En etta med HP blev resultatet.

 

Sen Carlos. Som också han är snygg. Men var för trång fram. Lite hårt tyckte jag att få en tvåa på det, men men...domaren dömer.

 

Sen vår lilla Freja. Hon fick fin kritik men domaren tyckte hon skulle bli lite tuffare. Kan säga att detta är en riktig social tjej (så pass att matte säger att hon måste träna henne att bli mer osocial ) men gillade inte domaren helt enkelt. Så det blev en slät etta med fin kritik.

 

Sist men inte minst var det Zelinn och Felicia´s tur. Det blev en etta med ck men oplacerad i konkurrensen.

 

Fotografen Marita var på samma utställning (och tog storslam - GRATTIS ) och passade på att fota mina godingar. TACK så hemskt mycket!!

 

Tack Maria för de alldeles utomordentligt supergoa bullarna!

 

Lite förplanering för er LovelyMeganare (vilket ord va?!) som tänkt dyka upp på lördagskvällens träff under rasspecialhelgen. Vi grillar det vi själva vill, tar med oss något att bidra med till buffébordet i form av ex: tillbehör till grillat, ostar & kex, efterrätt, såser, sallader - ja, vad vet jag?! Ni får gärna maila mig om vad du kan tänka dig att bidra med......men också tänka på att man inte skall ha FÖR mycket med sig. Förra året blev det en del över .

När jag fått svaren från Er alla och DEN helgen närmar sig så skriver jag ut här i bloggen hur många vi kan tänkas bli. SER så mycket fram emot det!!

Under dagen tar vi den där obligatoriska promenaden, hjälper varandra med tips och utbyter tankar och ideér.

 

Kramar MEN puss till vovvsingarna

 

Tisdagen den 28 april 2009 kl. 13:31

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Humör och vänskap

HEJ!!

 

Då var det ny vecka och tisdag. Kallt idag. Skulle kunna vara på dåligt humör just på grund av vädret, men idag är inte en sådan dag.

Igår däremot. Kom till arbetet och alldeles för många var hemma av olika anledningar. Möten, planerade besök.....Vi fixar alltid till det, men igår kändes det av. Jag arbetar som arbetslagsledare och det ligger då lite på mig att se till att det fixar till sig. Kan säga att hade jag kunnat delat mig...så hade jag .

Sen har man ju bara sådana dagar. Synd att några på vägen får ta lite "extra stryk" av det...men det hör till ovanligheten att jag är på dåligt humör. OCH mina arbetskamrater är bra. Eleverna likaså. Så arbetsdagen gick.

 

Sen kom jag hem och möttes av mina fyra hundar. HUR kan man då vara på dåligt humör?!? Blicken Andy ger mig, när han ser att det är jag som kommer.....Aniston hoppande på bakbenen.....Zelinns "gnäll" av glädje och Megan, ja vad säger man, hennes totala lugn..."bra matte - du är hemma nu".

Sen promenaden som alltid (nästan) är en fröjd.

Humöret vände. Resten av dagen samt kvällen var i glädjens tecken.

 

Idag började jag morgonmötet på arbetet med att säga att jag är på väldigt bra humör.......de bara skrattade .

 

Fick ett samtal av Nemo´s (B-kullen) husse som planerade att resa iväg på långresa med familjen och undrade om Nemo fick komma till oss under tiden.

Underbart.

Synd om dem som ska vara utomlands i MÅNGA dagar UTAN Nemo.

Han är då hos mig .

 

På fredag kommer min goding Carlos (B-kullen). Andy´s allra bästa vän! Vi ska ju till Västerås på söndag och ställa ut. Zelinn som TOTALfäller ska med.

Hur som helst så ser jag fram emot det.

När jag ringde Elisabeth, Carlos matte, och skulle planera lite lämning osv inför helgen så sa hon direkt när hon hörde att det var jag:

- Vet du vad jag har??? VÄRLDENS BÄSTA HUND.

Jag vet.

 

Har ni tänkt på HUR viktigt det är med vänner?

Man har gamla vänner, nyvunna vänner, arbetsvänner, hundvänner osv osv....

För MIG är vänner mycket viktigt. Att de finns där. Ofta eller mindre ofta, men de finns. Skall vårdas förstås.

Olika vänner står för olika saker. Skönt.

Sen blir en del vänner närmare vänner. Blir nästan lika viktig som familjen.

 

Andy som har sin vän Carlos. Vad är det som gör att de är såååå goda vänner? Andy verkligen STRÅLAR när han ser Carlos. Vad gör dem till så bra match? De träffas inte allt för ofta men de gånger de ses är det alltid samma reaktion.

Intressant tycker jag.

 

Alltså inte bara vi människor som har speciella vänner.

 

  

 

Trevlig dag och vecka!!

och...TACK till Melcher med vän samt släktingar som hjälper mig med mitt kök. DU /ni är guld värda!

Suzanne

 

 

 

 

 

Tisdagen den 21 april 2009 kl. 15:09

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Påsk, utställning och djurplågeri

Ja, då är påsken över. Hoppas ni är nöjda med er påskhelg. Jag själv är inte så mycket för dessa helger längre. Förutom godiset. Ett litet påskägg fick jag i år. Av mitt ex och det var efter en del påtryckningar, kan jag säga. Dennie har under åren vi levde ihop alltid köpt ett väldigt STORT påskägg till mig. Av naturliga skäl så blir det inte så längre. Tycker han . Men så fick jag då ett iallafall. Litet.

 

Utställningen i Stockholm har också passerat. Men inte obemärkt!

Lovely Megan's Cameron Diaz "Corinne" blev BIM valp med fin kritik.

 

 

Bild tagen av matte Monica

 

Corinne bor med Monica, Denise och Alfons och det var Monica som ställde henne. Hon skötte sig utmärkt, vår lilla goding. Corinne är på halvfoder hos Monica så hon är lite "min" också. Men det är ju ALLA Lovely Megan's valparna .

 

Jag var inte i Stockholm, men kommer dyka upp i Västerås!

 

Tror att det snart är löp på gång i vårt hus. Det blir ovanligt många kissningar från två av tjejerna vid promenad. Håller tummarna...

 

Ni är nog många som fått massmailet som i grunden kommer från föreningen PETA (peta.org) där hundar flås levande. Min pappa ringde först och frågade om jag ville ha det mailet. Man skulle skriva under och sända vidare detta mail som ett protestmail.

Jag har alltid tittat på saker för att se HUR SJUK vår värld är och sen försöka påverka på nåt sätt. Men denna gång sa jag nej. Kände att jag inte skulle klara av det.

Men fick det via någon annan.Tittade en liten stund.

Det knyter sig. Blir ledsen och fattar inte. VARFÖR?

Är emot våld av alla de slag, men skulle jag vart där.... Ja. Skulle kunna gjort detsamma men på de som flår förstås. Ledsen, det är inte rätt. Man skall lära folk som är okunniga, men...ilskan och alla andra känslor tar över.

PETA gör ett mkt bra arbete och får med sig många kändisar i sitt arbete.

I Sverige har vi flera organisationer som arbetar på liknande sätt. Jag har sen jag var liten varit medlem i Djurens Rätt.

Tur att vi har dem som kämpar för djurens skull och rätt.

Puh.... Försvarslösa djur...

 

Jag börjar verkligen längta till Rasspecialen! Att få träffa många vänner och främst då mitt "Lovely Megan" gäng. Tror vi blir en del i år. Så kul! Vi har ju vår obligatoriska "buffémiddag" under löragkvällen då vi alltid haft mycket trevligt och kommer så även ha i år .

 

Slutord....får bli till dig Nina.

Glad at du ringde idag. Du vet att det var rätt beslut om än ett otroligt svårt beslut. Du vet också att mina tankar er hos dig, din familj och hos underbara Simba.

Puss & Kram till dig.

 

 

 

 

 

 

Onsdagen den 15 april 2009 kl. 17:18

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Mycket positivt och sonen fyller år!

Ja, vädret är ju underbart! Jag känner verkligen att jag går och ler när solen skiner sina strålar på mig. Energin ökar och alla blir gladare. Kan det bli bättre?!

 

Ja, det kan det.

 

I fredags fick jag ett samtal. Det var Susanne (Kitunes Kennel), Angelina Jolie´s ägare, och hon var sååååå glad.

Angelina hade på sin första röntgen fått C höfter. Allt annat var UA (patella ED). De röntgade henne lite tidigare än vi andra samt att hon löpte, som tydligen också påverkar.

Angie var nu omröntgad och hade fina B höfter!

Angelina är en Eurasier utöver det vanliga (som matte och självklart jag också är helt övertygade om) och Susanne tyckte att det vore en förlust för Eurasiervärlden att inte avla vidare på denna underbara tjej.

Ser fram emot små Angelina valpar!

Resultatet är förstås högsta vinsten för främst hunden själv, Angelina. Så den största grattiskramen...pussen går till Angelina förstås!

 

                 

              En liten Angelina                  En lite större Angelina

 

Många av Lovely Megan´s valparna har hemsidor. Jag har skrivit om det många gånger, men det är så roligt för mig att kunna hänga med i deras vardag trots att man inte träffar dem så ofta.

Satt och tog igen lite efter resan, hemsida för hemsida och fastnade på den här texten.

"...men det tåls att sägas, om och om igen - I LÖÖÖVE MY FLUFF! Hon är verkligen fantastisk i ordets alla bemärkelser. Det blir mer och mer "hund" av henne för varje dag (matte är ganska lättad över att valpperioden börjar avta, med andra ord, hehe...), och hon är allt jag någonsin drömt om och mycket mer. Jag har så länge jag kan minnas önskat mig en egen hund, och att just hon skulle bli min första allra egna, det är jag så tacksam över. Ja, att hon finns i mitt liv överhuvudtaget, är jag oerhört tacksam över. Hon bevisar varje dag det som jag alltid har ansett - att det är just djur som man kan lita på i vått och torrt. Så vad mer kan man begära, hon har humor, är smart, rolig, vacker, lättlärd, skäller nästan aldrig, lätthanterlig, trygg i sig själv, ja jag kan fortsätta hur länge som helst, när det gäller att ösa beröm över min allra finaste Nova! :)
Den här rasen i kombination med Novas stora personlighet, är helt oslagbart. Om alla hundar vore som hon, så skulle det inte finnas några hundproblem i denna värld! "

 

 

 

Radarparet Nova och matte Jorunn

Känns rätt bra att läsa. Älskad hund och lika älskad matte.

 

Nova har nu varit på två utställningar och BIR på bägge! Grattis!!

Vet att de skall ut på några till...kul att ni är ute och visar upp er.

Bilderna har jag fått av matte Jorunn.

 

Megan är ju en mycket cool dam men på promenaderna är hon en pigg tjej. Megan är nu lite lätt överviktig....jag har så roligt åt henne på morgonpromenaderna då vi nästan alltid går samma väg. Vi passerar ett träd som ligger så fint över gångstigen. Alla hundar...utom Megan hoppar glatt över det nedfallna trädet (även jag). Hon kryper under. Varje gång! Orkar inte?! Jag får mig iallafall ett gott skratt varje gång.

Den uppmärksammade Aniston fick härom dagen syn på en katt som satt och stirrade på dem. Innan jag hade upptäckt den så hade hon redan satt av efter den. Megan och Andy hängde på men då jag höjde rösten så TVÄRSTANNADE Andy och vände tillbaka. Megan hängde på.....De sprang inte så långt då katten snabbt hittade ett träd. OCH de visste att matte lät inte så himla glad när hon ropade NEJ! Jag gick runt huset där de sprang iväg. Då sitter de där. Två hundar som skäms. Tittar knappt på mig. Sitter kvar. Sätter på dem kopplet, säger några väl valda ord och går. Tyst på resten av promenaden hem förutom en mening - "matte är inte glad på er nu" och Aniston förstår så väl.Tittar och ber om STOR förståelse för detta med den lilla jaktlusten som ändå finns där och katter är spännande.

När vi nu går förbi platsen där katten satt, tittar hon uppmärksammat åt det hållet, sen på matte som säger nej och hon viker snabbt av md blicken ;-) SÅ go.

 

Benjie, vår skånepåg, har varit i tidningen!

Gå in och titta, via denna länk:

 

http://www.e-pages.dk/kristianstad/39/

 

Sen är det sida 5 i tidningen!!

 

 

På onsdag fyller min förstfödda, Christian, 18 år. Jag kan inte fatta det! HUR kan tiden gå så fort? Fin är han och stolt är jag. Och snart myndig. Herregud.

Jag är fortfarande ung.

GRATTIS ÄLSKLING!!! Love you

 

Ut i vårsolen med er! 

 

 

 

 

 

 

Tisdagen den 7 april 2009 kl. 09:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 Där uppdateras det nästa  varje dag, med bilder  samt berättelser.  Välkommen att bli  medlem i gruppen! Länk:

Lovely Megan's Kennel-Eurasier <3

Vi finns även på instagram:

lovely_megans

_____________________

Uppdaterat:

 

24/1 Bloggen

Stor sorg 

lovelymegan.zoomin.se/blogg.html

 

16/11 Bloggen

Bland annat (JUL)VINTERPROMENAD & Födelsedag

lovelymegan.zoomin.se/blogg.html

 

 

 

 

 

3/5 En drottning har gått ur tiden.

lovelymegan.zoomin.se/blogg/20160503-466582-En-drottning-har-gatt-ur-tiden-.html

 

 

Lite om kennelträffen 2018, vill du/ni vara med?