Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

 

         

Kennel Lovely Megan's

uppfödning av Eurasier

Kennelträff 2012

 

Skulle jag någon gång tveka på varför jag föder upp...så behöver jag bara i tanken gå tillbaka till den 22 september 2012. Eller till de föregående eller blivande träffarna.

 

 

Att säga att det är som julafton för ett barn, är att underskatta dessa tillfällen.

Jag kan säga att detta tillför mycket glädje i mitt liv. Tror inte så många tvekar på att jag älskar hundar och det som kommer med dem. Men att träffa hundar som jag själv fött upp, bidragit till att de finns (mina hundars barn/barnbarn från andra kennlar) ger en speciell känsla, utöver glädje. Svårt att beskriva, men så länge jag vet, att det finns där...så räcker det gott.

 

 

Dagen den 22 september började 12.00 på dagen. 35 hundar och ca 60 människofolk slöt upp från olika delar av landet. Vi startade med lite information sen blev det "släpp hundarna fria" (VILKEN GLÄDJE!!!) och fika. 

Lovely Megan's fikabord är svåra att slå. Jag funderar skarpt på att släppa en kokbok (där vinsten såklart går till hundträffarna) med alla de recept på dessa OTROLIGT goda kakor mina valpköpare bidragit med under åren. De är helt otoliga på att baka!

Annars tar jag aldrig recept, utan säger att jag hellre återkommer .

Visst vore det en idé?

 

 

Efter det fortsatte vi med information om vad man bör tänka på när man ska ställa ut sin hund, som förderedelser och teknik mm och sen fick man prova på (utställningsträning).

Vill tacka min syster Catarina Vannfält, som föder upp Sankt Bernard "Farm Of Charms" och ställt ut med lysande resultat i många år, för att du höll i detta, Tack!!

 

 

 

Vi hade prova på agility med Mikaela Holegård (ett proffs som tränat/tävlat i många år ) och det var många, hundar & ägare, som tyckte detta var en rolig sport!

 

 

 

Efter detta, fri lek igen. Helt underbart att få se så många hundar leka, jaga och retas med varandra på en gång! Att man ser att kullsyskon gärna söker sig till varandra tycker jag är helt underbart 

 

 

Sen kom leg veterinären Anna Sunemark och berättade om de sjukdomar som kan drabba/drabbat vår ras. Hon började med att säga att nu ska vi inte gå hem och leta sjukdomar på våra hundar...utan att detta är en information som kan ge oss lite mer kunskap om vad som kan dyka upp och vad det då innebär.

De flesta av de sjukdomar som finns i vår (och andra) ras, kan ju bli så mycket bättre med medicin eller annan omsorg och det är ju skönt, även om en så frisk ras som möjligt är det ultimata och det vi strävar efter, så är det levande varelser vi har att göra med och det dyker upp sjukdomar ändå. Och förberedd med lite kunskap är aldrig fel  

Vill tacka Anna! Kul att du är nyfiken på vår ras och att du gillar den samt tyckte att vi har en förhållandevis frisk ras!

 

 

Lyssnar med stort intresse!

 

Dagen avslutades med middag där det bjöds på pajer, pizzor samt lasagne. Mums!!

Det var några av er alla (jag behövde bara göra sallad) som bidrog med detta och jag vill rikta ett STORT tack till er!!

 

Jo, lokala tidningen dök upp också!

kkuriren.se/nyheter/katrineholm/1.1558011

 

Fotografierna som är i form av kollage på denna sida har Matilda Wislander tagit, TACK!

Mer bilder och berättelser (ex från valpköpares bloggar mm) ligger på vår facebooksida, bli gärna medlem och häng med oss där. 

www.facebook.com/groups/118644891491262/

 

Dagen var helt fantastik! Jag vill tacka alla Er som kom förstås och bidrog med glädje, fika, mat, bärhjälp, skratt och mycket MYCKET mer.

Ett extra tack till Christel och Bosse Fredriksson som inte bara hjälpte till med massor, även lånade ut bil och släp så agility var möjligt denna dag!

 


Jag är otroligt tacksam för denna dag på alla sätt.

/Suzanne

 

 

 

Måndagen den 24 september 2012 kl. 08:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 Där uppdateras det nästa  varje dag, med bilder  samt berättelser.  Välkommen att bli  medlem i gruppen! Länk:

Lovely Megan's Kennel-Eurasier <3

Vi finns även på instagram:

lovely_megans

_____________________

Uppdaterat:

 

24/1 Bloggen

Stor sorg 

lovelymegan.zoomin.se/blogg.html

 

16/11 Bloggen

Bland annat (JUL)VINTERPROMENAD & Födelsedag

lovelymegan.zoomin.se/blogg.html

 

 

 

 

 

3/5 En drottning har gått ur tiden.

lovelymegan.zoomin.se/blogg/20160503-466582-En-drottning-har-gatt-ur-tiden-.html

 

 

Lite om kennelträffen 2018, vill du/ni vara med?